Augustus 2007

27 augustus

Eigenlijk zit ik mijn hele leven al in een identiteitscrisis. Een halve indo, geboren in Groningen, verhuist naar de Achterhoek en nu op kamerjacht in de grote stad. Maar als klein meisje droomde ik ervan, om een echte Winterswijkse te zijn. Ik wilde dolgraag mijn eigen bloemencorsowagen bouwen om daar gigantische prijzen mee weg te slepen, of op z'n minst als bloemenprinsesje op zo'n wagen mee te rijden, zwaaiend naar het Winterswijkse volk. Mijn ouders hebben dit nooit aangemoedigd. Van ons werd verwacht dat wij vooral muzikaal en sociaal cultureel opgroeiden en omdat ik ook al niet echt plat kon praten, hoorde ik altijd bij die beetje rare, artistieke familie van de Pashegge. Bijna 11 jaar geleden heeft mijn broer zich voortgeplant en daar is een echte Achterhoeker uit voortgekomen. Mijn neef heeft dit jaar voor het eerst meegedaan met zijn eigen corsowagen en de fanatieke tante heeft zich enthousiast aangemeldt op mee te helpen. Mijn aanbod om als prinsesje mee te rijden, werd op subtiele wijze door hem afgewezen, maar bloemen konten, insmeren en plakken, dat mocht allemaal. De hele afgelopen donderdag is er voor uitgetrokken. Nou is autoriteit en leiderschap ver te zoeken binnen mijn familie en met 17 buurtkinderen die dachten deze kwaliteiten wel in huis te hebben, werd het al snel een gezellige, doch zeer chaotische bende.

Rete trots stond ik de volgende ochtend aan de kant, om neef en vriendje met de wagen 'Vals Spel' voorbij te zien schuiven. Zo trots dat ik me 's avonds in het hol van de hazewindhond durfde te vertonen, waar de prijsuitreiking plaatsvond. Zo'n tent vol met een oubollig feest van heb ik jou daar, de keren dat ik me daar in begeef, gaat dat niet goed. En binnen de kortste keren had ik al weer ruzie met zo'n vreselijke regelmuts, die vond dat wij niet op de stoelen van de jury mochten zitten. Ik geef toe, in dat soort situaties zoek ik het ook op en beantwoord ik stomme vragen, met leuke akties. Maar toen kon het aftellen beginnen. Van de 15 kleine wagens, belandde hij godzijdank niet op de laatste plaats, 14, 13 en zo streefden mijn neef plaats 10 voorbij. Er kwamen al ervaren wagenbouwertjes (met vooral hun ouders) voorbij. Het werd een vijfde plek! En dat voor een eerste keer. Had ik trots al genoemd?

Met de oom van de andere kant ben ik daarna het feest ontvlucht en zijn we wat leuks gaan doen, de kermis!

 

 

 

13 augustus

Oké, tijd voor de uitslag van de Tarzan-prijsvraag van precies een maand geleden. Er zijn bijzonder veel reacties binnen gekomen. En de inzenders werden steeds onbekender, blijkbaar wordt er behoorlijk gegoogled op "kaarten-winnen-musical-tarzan-enz". Maar ja, een slagzin is een slagzin en een cabarètiere wil vooral lachen, dus geen A4tje vol met serieuze smeekbedes. De winnaars zijn:

1e prijs: Hanna Geerdes- Winterswijk (nl)
Mijn genante excuus, waarom ik graag naar de Tarzan musical zou willen is... dat ik na 23 jaar huwelijk de genante behoefte heb om een man te bekijken die niet weet hoe de afstandsbediening van de tv werkt.

2e prijs: J te - L (nl)
Mijn genante excuus, waarom ik graag naar de Tarzan musical zou willen is...ik zou mijn kleinkinderen later willen vertellen dat ik de eerste was  die een prijs won op sharonsimon.nl

3e prijs: Maria da Conceição Jesus dos Santos - De Póvoa do Varzim (pt)
A minha desculpa para ir ver o Tarzan é...depois de tantos anos com um vibrador, quero agora verdadeiro Tarzan foder!

Een Hiep voor de prijswinnaars en de prijzen komen, als ik er aan denk zo snel mogelijk naar jullie toe. Hanna, veel plezier in Scheveningen en Jocco, ik weet wat het is om tweede te worden, zie hier mijn straattekentweedeprijstrauma.

Overigens voor de mensen die graag goedkoop of nog liever gratis ergens naar toe willen deze zomer, de volgende tip: verzamel een busje vol met behinderten. Rij naar Movie Park Deutchland (bij Winterswijk de grens over en immer grade aus tot aan Bottrop). Meld je bij de kassa met de behinderten duidelijk in het zicht van de kassière. Daarna kun je met z'n allen, met een beetje mazzel, doorlopen met het kaartje van nul euro pp. De 26 euro die je uitspaart kun je lekker verbrassen in zo'n fijne eettent.

 

Juli 2007

27 juli

De kaartjes voor de Zwarte Cross, doen het beter dan die van Tarzan. De email is nog maar net de deur uit en de reacties stromen al binnen. Helaaaazzz, ze zijn dus vergeven aan de eerste gelukkige. Voor de duidelijkheid, ik heb weer eens kaartjes gewonnen, dit keer op Zwarte Kat, maar moet zondag werken. Dus Jasper, ik kom zo even naar beneden, met burgermeester, fanfare en gebak, voor de officiele overhandiging.

Houd de site in de gaten, want binnenkort nog veel meer prrrrrrijzen!!

 

20 juli

Column: Het meest veelzijdige dier

“Legbatterij maakt kippen niet ongelukkig”, zo was afgelopen week in verschillende kranten te lezen. Nou, daar is Wakker Dier mooi klaar mee. Onderzoekers van de universiteit in Sydney komen tot die conclusie, nadat zij het stresshormoon van verschillende kippen met elkaar hebben vergeleken. Bio-kippen, die lekker naar buiten kunnen, blijken enorme angst te hebben voor roofvogels. Bij iedere schaduw die over hen (en ook de haan) heen valt, schiet een kip al in volledige paniek. Bovendien lopen deze kippen meer risico om ziektes op te doen of om last te krijgen van parasieten. Ook de extreme temperaturen waaraan loslopende kippen worden blootgesteld, zorgen blijkbaar voor stress.

Lees verder...

 

13 juli

PRIJSVRAAG

Oh, ironie! Win ik bij de postcodeloterij 2 kaarten voor de Tarzan musical. Eén; had ik mij voorgenomen om na het ijzersterke BSUR van Jan Jaap van der Wal, mijn lidmaatschap op te zeggen. Twee; Phil blijft, na een twijfelachtige periode, mijn held nummer één (zie hieronder), dus dit ga ik niet doen. Uiteraard wel de kaartjes geïnd, evenals al drie keer eerder Ben & Jerry ijs (af te halen bij de plaatselijke videotheek), zeg ik geen nee tegen. En ik won al eerder kaartjes voor de Abba Musical. In Utrecht, tegenover Marcia, die heeft gekookt, dus niets geen duur diner, hebben we die van de Ende eens lekker een poot uitgetrokken. Vervolgens een half uur in de slappe lach gelegen om de vertaling van "Chiquitita" en toen wist ik al, dit moet ik niet meer doen. Ik doe mee met de postcodeloterij, niet voor het ijs, niet voor de musicals en zelfs niet voor de goede doelen, maar gewoon om geld te winnen. Is dat nou teveel gevraagd? Overigens ook weer niet te veel geld, want daar word ik ook niet al te gelukkig van. Maar ja, de kaartjes zijn onderweg, dus tijd om er eens een te kekke prijsvraag tegenaan te gooien.

Wil jij op 30 september naar de Musical in het "stamp het maar zoveel mogelijk vol" Circus Theater in Schevingen, of één van die andere prachtige prijzen winnen, maak dan de volgende slagzin af:

Mijn genante excuus, waarom ik graag naar de Tarzan musical zou willen is...

Stuur je oplossing hier naar toe. Vermeld bij onderwerp: Excuses voor Tarzan.

Te winnen:

    1. Twee kaartjes voor de musical Tarzan
    2. CD van Marco Borsato, tweedehands maar mét handtekening (van mij)
    3. Eclipse Tarzan ultra 7 beaver , tweedehands, maar ook gesigneerd.

    Succes!!

 

1 juli

Onverwacht, in mijn vrije afgelopen week, een stedentrip. Daar waar Genesis speelde, daar was ik. Brussel, Düsseldorf en Amsterdam. Brussel, vorige week zondag, omdat ik al maanden op zag tegen het geluid in de Arena. Na Brussel, midden in de nacht in een heerlijke roes, op Ebay, op zoek naar meer. En zo wilde het, dat ik de volgende ochtend, voor de genante prijs van 3 euro, 2 kaartjes had gewonnen, voor in Düsseldorf.

Maar goed, Phil had wat goed te maken, na de X-Factor-Disney-Tarzan-musical-shit. Phil moet gewoon doen waar hij het best in is en dat is zingen en drummen in Genesis, helemaal niets anders. Mijn god en wat was het goed. Fantastisch bij stem, een prachtige show en een goeie mengeling van oude en 'nieuwe' nummers. In Brussel kwam ik zo maar per ongeluk heel dicht bij, wat een kick! In Düsseldorf waren wij de tiny people, with the tiny voices in the back. Maar met een prachtige overzicht, ook mooi om mee te maken. Genesis is voor mij de perfecte band. Lange, wat gecompliceerde nummers, met veel solo's, afgewisseld met een paar heerlijke meezing-hits. En prachtige videobewerkingen op een groot scherm. Op de voor zijn leeftijd zeer energieke Collins na, komt de rest van de band amper van z'n plaats af. Ach, het zijn zulke gewone mannen. Citaatje uit een recensie: "Je hoeft geen excentriekeling te zijn, om popmuzikant te worden. Zoek de Phil Collins in jezelf!"

Straks naar Amsterdam en wie weet, London, Lyon, Rome, het ligt eigenlijk ook om de hoek, nog een weekje of 2 extra vrij, om m'n stedentrip af te maken?


Brussel - Phijn dichtbij!


Düsseldorf - Ietsjes verder weg.


Amsterdam - gelukkig is akoestiek niet zichtbaar.

Het prachtige intro van de show (Behind the lines/Duke's end/Turn it on again) tijdens Live Earth 7 juli. Update: Dat feest gaat dus niet meer door. Niets van Live Earth is meer te kopieeren. Terecht uiteraard (zei ze schijnheilig) maar jammer. Dus Behind the lines van vele jaren terug. Voor Genesis op Live Earth klik hier, hier en hier (voor zo lang het duurt) En anders... zoek lekker zelf!

 

 

Juni 2007

11 juni

9 Juni: Rijkswaterstaat houdt Open Huis...


...en zoekt een nieuwe PR-man (m/v)

Dus de helikopter die Theater Pepijn had geregeld, om mij op tijd in Den Haag te krijgen was niet echt nodig. Maar zo was er nog alle tijd, om op de A13 nog even te landen om daar te pauzeren in een gezellig wegrestaurant. Vervolgens een uitverkocht Pepijn!

 

3 juni

Gezellig, dat was het weer eens in het Pleintheater. Voor de derde keer stond ik daar en het was de leukste van de 3. De signalen waren een week van tevoren nog niet best. "Nul reserveringen, als dat zo blijft gaan we cancelen". Maar met dank aan de aanhang van Jasper en de opvulselen van programmeuse Hannah en alles wat zomaar nog kwam aanwaaien, zat het wonderwel toch redelijk vol (de 2e ring niet meegerekend, maar die zie je toch niet als het zaallicht uit is). En er was een nieuw introliedje, altijd spannend. Zoiets onzinnigs heb ik nog nooit gedaan. Maar al het fileleed en gejaagdheid die in me zat, verdween en sloeg om in meligheid, waar het publiek in meeging. Er kwamen veel ontboezemingen vanuit het donkere gat. Zo weet ik nu, dat er een oom Bertus en tante Lies bij me in de buurt wonen, Senegalezen ook zo hun kwaliteiten hebben en onze waanzinnige ijssalon ook in het westen bekend is. Jammer genoeg speelde ik als 2e en heb Jasper van Kuijck z'n 45 minuten niet kunnen zien. Wel eerder zag ik zo'n 20 minuten van hem en dat zei al genoeg; er komen nog genoeg kansen in de toekomst om hem te gaan zien.

En dan 9 juni, zo op de valreep kwam er nog een vraag bij. Voor een open huis van Rijkswaterstaat treed ik volgende week, tijdens een paradeachtig iets in Stellendam op. In een eigen tentje maarliefst 12 x 20 minuten. Jawel en daarna door naar Pepijn voor de cabaretdagen. Dat krikt het gemiddelde aantal optredens van dit seizoen in 1x behoorlijk op...

 

OUD NIEUWS

       

NU