Februari 2006

28 februari

Vandaag lag hij in de bus; "Als de herfst je overvalt" de nieuwste cd van Brigitte Kaandorp. Al jaren fan van haar maffe liedjes en iets minder van het serieuzer werk. Maar in haar laatste voorstelling "1000&1 dag" zitten 2 wonderschone liedjes, die meer dan ontroerden. Ik zag de try-out, 2x achter elkaar en vreesde nog lang op de liedjes te moeten wachten. Maar nee, feest, ze staan op de cd! Het prachtige, prachtige "Wat een mooie dag", is voor mij 1 van de mooiste cabaretliedjes. Ze is mijn held, met haar gouden harp (of was ie nou zilver?) Kope, kope, kope!

Deze week; André Manuel zingt Tom Waits (da's 2 in 1), Kommil Foo en seanpenn. Wiehoehoe, dus.

 

20 februari

Zat bij de post, een herinnering aan Texel. Het was de A van Amsterdams, geloof ik. De K en de F lagen in de duinen.

 

18 februari

De keuken was een succes afgelopen donderdag in het PleinTheater. Ook al wil je dan, na een middagje koken en tussendoor nog wat soundchecken (test, test...kijk ff of de sateetjes niet aanbranden! Handig zo'n headset, waarmee je het hele gebouw onder controle hebt) nog maar 1 ding, lekker languit op de bank. Maar goed, het optreden wat er na kwam had ik uiteindelijk niet willen missen. Altijd lekker spelen in dat leuke theatertje, met ook nog een redelijke zaal vol. Voor een leuke sfeerimpressie (kijk daar houd ik dus niet van), zorgde Irene.

En voor het eerst heb ik een aantal mensen de zaal uitgezet. CKVers, de schrik van ieder theater en vooral theatermaker. Scholieren die verplicht een voorstelling moeten bezoeken en daar zo'n prachtig verslag over moeten schrijven, altijd fijn. Ik weet niet of ik ze voor het eerst in het publiek had, maar nu in ieder geval voor het eerst hoorbaar. Omdat ik later graag cabaretière wil worden en geen docent, heb ik de 3 meest luidruchtige een VIP behandeling bezorgt. Ze mochten gebruik maken van de kleedkamer en koelkast, als ze maar wegbleven. Na 5 minuten vroeg ik me toch hardop af, of ik ze niet terug moest halen. Een hartstochtelijk "Nee hoor, laat maar lekker zitten", bleek afkomstig van de leraar, die iets meer naar achteren zat. De rest van het publiek was ook dankbaar. De meisjes van de Senseo-generatie, kwamen na afloop netjes hun excuses aanbieden. Overigens hebben ze lekker zitten bladeren in mijn rondslingerende teksten, waardoor het verslag geen probleem voor ze moet zijn.

 

10 februari

DubbelCabaret gaat koken voor het publiek! Tot mijn verbazing kreeg ik de mededeling dat de keuken van het PleinTheater a.s. donderdag gesloten zou zijn. Dat kan natuurlijk niet! Dus John en ik hebben een strak plan getrokken, onze beste recepten uit de kast gehaald en voordat we gaan optreden, voorzien wij ons publiek eerst van een geweldige maaltijd. Onze oer-Hollands blozende Johnny gaat zich bezig houden (dan weet je dat alvast) met echte Nasi goreng, niet te verwarren met de bleke rijstepap van de afhaalchinees, of nasiballen uit de trekautomaat van Walibi. En ik zet me aan de sateh. Hiermee heb ik al verschillende oude tantes, van de Indische tak, in katzwijm mee gekregen en die zijn toch echt wel wat gewent. Dus voor een avond- en maagvullend programma, reserveer snel bij het PleinTheater 020 - 693 33 80. Wel graag voor woensdag 13.00 uur. Dit ivm de marinade. Zonder eten kun je tot donderdag halverwege de voorstelling een poging doen. Ik ben dol op laatkomers.

 

5 februari

De leukste verjaardagsinzending (wederom 35 geworden), kwam dit jaar vanuit Amsterdam. Gefeliciteerd, je kunt een doos negerzoenen afhalen. Goed nieuws, 1 zo'n Gambianenzoen bevat maar 73 calorieën. Een hele doos (ondertussen 12 stuks) 880.

Beluister hier de winnende inzending!

 

OUD NIEUWS

 
       

NU