DECEMBER 2004

21 december

Download hier nu de Kerst-versie van het nummer 'Sfeer' ( rechts klikken, kiezen voor doel opslaan als).En maak er een paar leuke dagen van. Doe eens iets, wat je anders nooit doet, tijdens deze dagen. Kerstavond vier ik in ieder geval in een TBS-kliniek. En dat is geen geintje... Eerste kerstdag "Lustrum" van Brigitte Kaandorp en Bert Klunder op ned 3, video staat ingesteld, want ik zit bij oma in het hoge Noorden. Tweede kerstdag seanpenn in Hengelo, ik vermaak me wel.

nb. Kerstsfeer is ondertussen offline. Misschien volgend jaar rond deze tijd weer.

 

12 december

Oktober vorig jaar, stond ik voor het eerst op een open podium, in Delft. Een open podium is een mooie mogelijkheid om materiaal uit te proberen, om met publiek te leren omgaan, om je zenuwen onder controle leren te krijgen of gewoon voor de gein. 'Waarom speel je nooit eens in de buurt?' een vaak terugkerende vraag. Om de simpele reden, dat hier de mogelijkheid niet is. Geen podium voor beginnend, aanstormend of jong talent. Daar kun je dan weer vreselijk over klagen, of je organiseert zelf wat. Dat hebben we vandaag dus voor het eerst gedaan, een open podium in Café de Boemel.

Het liep nou niet bepaald storm. Tot aan gisteren hadden we maar 1 aanmelding. Meteen gebombardeerd tot de moedigste Winterswijker en nog maar 14 jaar, de gitarist en zanger Marc Huizinga. Maar het werd toch nog een middag/avondvullend programma, met optredens vanuit de stand-up en cabaretwereld van Wouter Meijs, Bertine en Carel Wessels. En zomaar spontaan er tussen gesprongen (lang leve de koopzondag!) nog een aantal nummers van de Barber S(h)op Singers. Ik mocht het allemaal presenteren en dat blijft ook 1 van de leukste bezigheden, naast het cabaretière zijn.

Je hoort me vaak zeuren over het K-dorp en mijn plaatsgenoten, maar vandaag was ik toch wel een beetje trots op het Winterswijkse publiek, dat uitermate enthousiast was. Dus wil je eens een nieuw open podium uitproberen, kom hier naar toe (zijn ze ook nog niet zoveel gewend)

 

11 december

Niets geweldiger dan zelf op een podium staan (toch?). Bijna even fijn is het, om bij een prachtige voorstelling in de zaal te zitten, onderuitgezakt en niets hoeven te doen. Dat heb ik gisteren weer een keer beleefd en wel bij Huub van de Lubbe met Concordia. Dat moet je gaan zien, het was zo mooi! De kroegsfeer waarin de 3 dichters op dinsdagavond werken, werd op het grote podium met een fijn intiem decor en ambiance neergezet. Met daarbij nog eens 3 top-muzikanten. Eenvoudige, maar prachtige gedichten, voorgelezen en gezongen. Zien, zien... gaat het zien!

"Ik zeg liever ja dan nee
Ik zeg beter a dan b
Ik ben geen held in werkelijkheid
Maar wel bij het idee
Ik zeg liever ja dan nee"

Ehm, ik vind net een speellijst en zie dat ze 30 december voor het laatst spelen, in Enschede. Dus snel, snel, snel! En nee, ik kan niet mee. Moet werken in de zorg. Alhoewel het daar dankzij, achterlijke maatregelen van Ross en consorten, binnenkort ook wel afgelopen zal zijn.

OUD NIEUWS

 
       

NU