Oktober 2005

31 oktober

Zaterdag speelde Jazzy Women haar jubileumconcert en ik mocht het presenteren. Als ik daar toch eens m'n vak van kon maken. Toch wel wat relaxter als cabaret maken. Zestien keer het podium op en af en in de tussen tijd alle ruimte om de sfeer af te tasten, nieuwe grappen te verzinnen, info in te winnen (is Baghwan nu dood?), koffie te drinken en als het noodzakelijk zou zijn, met de toneelmeester nog even het requisietenhok in. het werd een leuke avond daar in de Winterswijkse Schouwburg, met veel bekende gezichten in de zaal en op het podium. De Gelderlander en Tubantia schreven juichend: "Aankomend cabaretière Sharon Simon praatte de avond op chaotische, doch charmante wijze aan elkaar." Missie geslaagd, lijkt me.

Luister hier nog even naar het intro. En maak het beeldend voor jezelf, door er wat foute "Edwin Rutten , met op het eind een wijzende vinger het publiek in" pasjes bij te verzinnen.

 

12 oktober

Nooit echt gestudeerd. Wel keurig mijn MBO afgemaakt, jaren geleden in het nabije Groenlo en daarna meteen de zorg in. Niet gedacht dat ik ver na mijn dertigste nog regelmatig op bezoek zou zijn bij studentenverenigingen. Maar daar stond zij gisteren, hard mee te brullen "SV Michos is oké, olé olé..." Of nou ja, meebrullen, toegekeken hoe anderen brulden, met mijn colaatje light. Leuk optreden, Deventer ging uit zijn dak (nou, nou, nou) en de cabaretière ook. Maar het is een rare toestand, daar in die cabaretwereld. Vorig seizoen begon het leuk, met goede resultaten bij een aantal festivals, terwijl het publiek erg aan me moest wennen. Nu het publiek los gaat, kijken de proffie juries wat meewarrig toe en snappen het niet helemaal. HCPP niets geworden, Deltion niet. Maar goed, wel succes bij de studenten, de Deurnse jeugd (met een aangepaste versie zonder Gambiaan en een voorlichtend gesprekje over het uitstrijkje), Groesbeekse ambtenaren en een divers Achterhoeks eigen volk. Voorlopig geen festivals meer....in oktober. Nieuwe samples zijn te vinden onder multimedia. En neem maar van mij aan, ik begrijp ze ook niet allemaal. "Struukenduuken" van Thomas, daar kunnen we ons dan nog wat bij voorstellen. Voor de mensen buiten de grenzen van het oosten, het heeft iets te maken met gerotzooi in de struiken, dit door gebrek aan goede bedden op het platteland.

En jawel, de tip van de week (thanx, Marcia) www.sharonsimon.com Een Amerikaanse stand-up comediante. Er is ondertussen een gezellige correspondentie aan de gang, waarin ik in mijn gebrekkige engels uitleg, waarom ik grappig ben, hier in Nederland.

I don't like  atmosphere
No, I don't like atmosphere
Potourris on the toilet....No!

OUD NIEUWS

 
       

NU