8 augustus

Vakantie! Een paar weekjes genieten en schrijven en vanaf september weer verder. 4 September doe ik mee met een cabaretfestival in Heerlen (zie agenda). En ik heb me aangemeldt voor Cameretten. Goed nieuws, mijn inschrijving is in goede staat aangekomen!

Verder weer een nieuwe column onder multimedia; een ode aan mijn dooie kat Buiter. En nu genieten van de zon! En vanavond Theo Maassen in Zomergasten.

 

12 juli

Wat een slappe zomer tot nu toe. Ik verveel me de tyfustering. En aangezien ik nog niet van al mijn baantjes vakantie heb, kan ik ook niet weg, naar een zonnig eiland om te schrijven. Dus maar hier in m'n eigen huisje, achter de beregende ramen. Liedjes schrijven liet ik tot nu toe aan anderen over, maar nu heb ik toch mijn eerste echte hit geschreven...denk ik. Het wordt een liefdesliedje, met extreem bloederige en swingende details.

Een nieuwe column vind je onder multimedia. En één deze dagen nog een speciale uitgave, als eerbetoon aan mijn kat, die niet meer terminaal is, maar dood.

Nou ik toch bezig ben, volgende week 18 juli tegen 23.00 uur op TV1 België, Nekka-Nacht. Met als hoofdgast Kommil Foo. Verder De Nieuwe Snaar en Els de Schepper. Kijken!

 

15 juni

Het seizoen zit erop. Afgesloten met 3 succes- en hoopvolle optredens. Het was het afgelopen jaar heftig en niet altijd even leuk. Maar dat schijnt erbij te horen en ik ben uiteindelijk tevreden over het verloop. "Het komt wel" en het is gekomen.

De zomer wordt gebruikt, om een echt programma te gaan schrijven. Ook liggen er al de nodige teksten, waar muziek bij gemaakt gaat worden. En hopelijk wordt er nog een boel inspiratie opgedaan op de verschillende festivals, waaronder Lowlands (voorlopig nog even als publiek) en het DranouterFestival (BE).

Na de vakantie, staat er veel op het programma. Daarover binnenkort meer...

 

14 juni

Vanaf vandaag staan de columns van Sharon ook op deze site., onder MultiMedia. Deze columns zijn geschreven voor Cabaretmagazine.nl en zijn te vinden in de nieuwsbrieven die zo maandelijks verstuurd worden. Wil je de columns vers van de pers, meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

 

27 mei

Yiehaaa, na maanden zoeken, denk ik het eindelijk gevonden te hebben. De vorm. Teksten, liedjes, grappen, het is allemaal niet zo moeilijk(*....*). Maar hoe krijg je dat publiek mee?? Of even onder ons, hoe pak je ze in? Dat is gisteren voor het eerst echt gelukt. Er moet nog een heleboel gebeuren, maar de aanzet is er. Nu is het Steigertheater wel een heel leuk theatertje, wat overigens met sluiting wordt bedreigd, absurd... Ga kijken of je ze kan steunen!

Hoe het er nu uit ziet, blijft nog even een verrassing. Voor mij overigens iedere keer ook weer opnieuw. Maar voor vrienden, buren en bekenden vraag ik, de overblijhselen van feestjes en recepties aan de cabaratière te doneren. Zij slijt het wel aan het publiek.

Zo, nu ga ik eerst heerlijk relaxed zelf weer eens het publiek uithangen, bij Think of One. Een geinig vlaams punk, fanfare bandje, met dit keer Braziliaanse bemoeienissen.

 

23 mei

Vandaag te gast geweest in het cabaretprogramma "Rij 1 Stoel1" van Favoriet FM. Uitgezonden in o.a. Nijmegen en Arnhem (en waar zaten Winkie en Baks?). Bij Doetinchem kon ik in de auto al een gedeelte van het eerste uur ontvangen, om het tweede uur in gesprek te gaan met presentator Martijn Jansen. Het werd een leuk en goed gesprek en dat voor de zondagochtend... Het leek een beetje 'Wintertijd' want ik mocht een aantal nummers meebrengen. Dat werden De Nieuwe Snaar, Het Groot Niet Te Vermijden en Brigitte Kaandorp. Voor Harrie Jekkers was geen tijd meer, het was kiezen tussen 'de ligfiets' of 'verloren tijd'. De keuze was snel gemaakt.

 

13 mei

Het gastenboek doet ut weer. Dus maak er schandelijk gebruik van.

 

12 mei

Het gastenboek werkt tijdelijk niet. Daardoor zullen er tientallen reacties gemist worden. Ligt aan de server van webguestbok.com. Je moet eigenlijk ook alles zelf in de hand houden. Als er morgen geen verandering in is, zal er een nieuw gastenboekje op geknald worden.

 

9 april

Zondag 23 mei is Sharon te horen in het radioprogramma van "Favoriet FM" "Rij 1 Stoel 1". Een programma over cabaret te horen in: de Liemers, Arnhem, Doetinchem, Nijmegen e.o. Dus Monique en Jeroen kunnen lekker blijven liggen, de rest zal toch echt in het autootje moeten gaar rondtoeren in de omgeving. Met een beetje mazzel is het koopzondag bij Ikea, kan er nog wat nuttigs achter aan gepland worden. In het programma zal vanaf 11.00 uur één van de nummers van Sharon te horen zijn, een interview en daarnaast nog een aantal van haar favoriete cabaretnummers. Ze is al druk bezig een playlist samen te stellen. Het zullen wel weer die Belgen worden....

 

4 april

De dag dat zowel de helden van Het Groot Niet Te Vermijden, als de cabaretière in Groningen optraden. Het Groot welliswaar in de Stadsschouwburg voor 737 mensen en zij in het Prinsentheater voor 85, maar toch...

En overigens het eerste affiche gejat, met haar eigen naam er op.

 

26 maart

Zo, het eerste echte aanbod is binnen. Sharon is gevraagd om regelmatig een column te schrijven. Dat hoort er toch bij, voor een cabaretière. Niet voor het NRC, Viva of Hitkrant, maar voor een digitaal cabaretmagazine. Eenmaal in de drie weken brengen zij een nieuwsbrief uit en daar komt de column in. Trouwens maar weinig tijd, want zondag komt er weer één uit. Gaat ze alles vertellen, over dat waanzinnige optreden in Tilburg? Of toch op het actuele inspelen en ons oprecht zorgen maken over het feit dat mannen uitsterven. Ze moet aan de slag. Kijk op www.cabaretmagazine.nl en als je de column ook wilt lezen, moet je je aanmelden voor de nieuwsbrief. Heb je in ieder geval om de 3 weken post, op je virtuele deurmatje....

 

 

 

 

 

 

 

 

17 maart 2004

Een week is de site nu in de lucht. De reacties zijn erg leuk. Er is dan ook hard aan gewerkt, met enorme thanxxx aan Daafit. De komende tijd zal er nog het één en ander aan geknutseld worden.

Het afgelopen jaar, heeft Sharon zich bezig gehouden, met het bedenken en schrijven van een programma. Na de zomer zijn de eerste open podia bezocht. En datgene waar zij tegenop zag, schijnt een enorme beleving te zijn. Het is de beste manier om podiumervaring op te doen en publiek echt leuk te gaan vinden. En je komt dus overal. Van jongerenhonken tot kleine zalen van echte schouwburgen, van eetcafé's met dinerend, luidruchtig publiek, tot kleine complete theaters in een kelder.. En steeds doet ze weer nieuwe inspiratie op, voor haar eigen programma. Aan sommige open podia zit een wedstrijd verbonden, daar raakt Sharon overigens nog niet echt opgewonden van en kan daar ook niet zoveel mee. Omdat je je dan moet meten aan bandjes, clowns of dansgroepen en dat schiet niet echt op. Maar het is wel weer een dosis ervaring en daar gaat het om.

Gisteren het open podium van de Amphion. Voor het eerst in een echte schouwburg, met alle voorzieningen, met zelfs een eigen kleedkamer, die zij op het laatste nippertje toch weer moest delen met een Frans Bauer, maar goed....Veel bekenden in de zaal en enthousiaste reacties. Wedstrijdje verloren, maar lekker gespeeld. Vond nog een recensie op het web. Klik hier en lees het....
En de winnaars van deze avond, een bijzonder bandje Haze

 

OUD NIEUWS

 
       

NU