September 2006

25 september

De eerste voorstelling zit er op. Zaterdagochtend wakker worden volledig in paniek, hoe ik het in mijn hoofd haal om uitgerekend weer voor eigen publiek zoveel nieuw materiaal te gaan doen. Toch maar snel even naar Super de Boer om een taartje te halen? Maar in de loop van de dag, nam de rust toe en dus ook wel het vertrouwen. En het kwam goed. Beginnen met "Sfeer" en de Gambiaan, maar gedurende de show, steeds meer nieuwe verhalen en liedjes. Er moet nog een hoop geschaafd worden, maar ik heb er alle vertrouwen in. Inderdaad de bruggetjes; hoe ga je van een oude grap over een bevende (spellingscontrole er overheen) Gambiaan, naar een nieuw liedje over goede voeding? Nou, zo dus. De kok van Albert Heijn, die het overigens bijzonder goed deed. Blij alom en Menno deed het ook leuk. Maar wat een opkomst. Echt, in ieder ander dorp of stad, waar ze me niet kennen, is het drukker. Raar Winterswijk. De Gelderlander was er dan wel weer, incl. fotograaf. Gelukkig geen recensie, want dat kan echt niet met een try-out, maar een gezellig verslagje, hier te lezen.

nb. In Tubantia vandaag hetzelfde artikel, maar dan met de foto 3x zo groot en in kleur. Ach ja, er was van het weekend verder weinig te doen in de Achterhoek. Behalve dan dat Paula is geboren bij de familie Perenboom. Weer zo'n prachtig Achterhoeks Portugeesje!

 

20 september

A.s. zaterdag gaat mijn nieuwste voorstelling in première. Nou ja, deels dan. Het zal een mengeling van oud en nieuw werk worden, aangezien ik met het nieuwe werk nog niet aan de gewenste tijd kom. En schrijven doe ik toch voornamelijk door te spelen, dus dat moet ik eerst maar eens weer gaan doen, na een veel te lange zomer. Voor het eerst ook in het eigen Winterswijk in de prachtige zaal van de Muziekschool. En voor het eerst een dubbel met Menno Nicolai, waar ik erg veel zin in heb. Live staat er alleen nog maar een kennismaking, ergens in een foyer, we hebben elkaar nog niet zien spelen, dus nieuwsgierigheid van beide kanten. Wel een beetje dezelfde ups en downs beleefd in de cabaretwereld, dus dat schept een band. Maar uit verhalen weet ik, Menno zijn cabaret is leuk.

En dan wil Slingeland FM mij interviewen voor de activiteitenagenda. Zaterdagochtend iets na achten, pfffff. Gelukkig telefonisch, dus dat gaat met een cappucino, vanuit de twijfelaar en daarna nog lekker weer even plat. Voor iedereen met kinderen; live luisteren kan hier.

 

 

Augustus 2006

21 augustus

Nou ja, ik ga niet lopen klagen over het slechte weer en hoeveel last al die buiten festiviteiten daar wel niet van hadden Het voordeel is; je komt 's avonds laat thuis en zo'n warme douche is echt geweldig! Het nadeel, als je zo'n festival presenteert; je kunt niet weg. Bij de eerste stortbui, zag ik, overigens droog aan de zijkant van het podium,vanuit mijn ooghoeken al mijn vrienden met parapluutjes en plastic over zich heen, het terrein afvluchten...de helden! Toch werd het verder een bijzonder leuke dag, met als hoogtepunt, het bijzonder hippe bandje De Tafel van 11. Daar waar ik in de PR van het festival niet werd meegenomen, dat maakte de Gelderlander vandaag in al het overdrevene goed. Lees hier het artikel.

 

18 augustus

Wezen paraderen in Amsterdam. Wederom was het reuze gezellig. En wederom de geweldige voorstelling "Nog meer rottigheid" gezien. Een liedjesprogramma met Maarten van Roozendaal, Bob Fosko en Pierre van Duijl, die naar mijn mening veel te onbekend is. Wat een prachtige liedjes en wat een geweldige muziek! En omdat ik van de voorstelling in een tentje daar op volgend niet echt blij werd, terwijl dat wel de bedoeling was, besloten we de avond goed af te sluiten met nog meer rottigheid. Wachtend in de rij, poseerden de heren gewillig voor de camera van Irene, die ik gelukkig bij me had voor de foto's (en ook wel de gezelligheid). Want mijn mobieltje trok het niet.

Voor een vergroting, ff klikken.

OUD NIEUWS

       

NU