Januari 2006

25 januari

Wegens de slechte weersomstandigheden, gaat de zangles vanavond niet door. In een stille periode als deze, is dit het nieuws van de week. Ik laat me overigens niet graag door het weer intimideren, maar goed. Aangezien ik volgens mij één van de betere zangpedagogen heb gevonden in Irma ten Brinke, moet ik daar wel een uurtje voor rijden. Doorgaans is dat een stukje van de taart, maar met supergladde wegdekken, toch maar niet. Nu de liedjes toch ook een wat ander genre krijgen en na mijn ietwat heftige ervaring in de studio wordt het weer hoog tijd om eens te horen waar alles zit en vooral hoe het te gebruiken, want het is al weer (weer dat weer) een tijdje geleden.

De laatste keer was een leerlingen/workshopachtigemiddag. Een prachtige zonnige zaterdagmiddag in een nog mooiere villa, ergens aan de rand van een bos en Arnhem. Een glimmende vleugel, met een echte, serieuze pianiste en allemaal leerlingen die, om de beurt een miniles kregen en daar indrukwekkende klassieke stukken zongen. Gniffelend bewaarde Irma me voor het laatst, de pianiste werd naar huis gestuurd, m'n cd'tjes werden ingestart en de middag werd afgesloten met stemoefeningen op "sandalen hoog in de lucht" en "het neukende vee". Het werd gewaardeerd, op een bijzondere middag en een bijzondere plek.

 

16 januari

Uiteindelijk in de derde ronde van het AKF gestrand. Het wou niet lukken tussen de Texelse bevolking en mij. En de jury was ook alles behalve positief. Het ging al erg vroeg heel erg mis en het kwam niet meer goed.

Gelukkig heeft het hele verhaal nog iets positiefs opgeleverd en wel in de vorm van regisseur Marc Pil. Voor het AKF hebben we een aantal malen samengewerkt en dat beviel goed. In ieder geval gaan we binnenkort weer aan de slag.

En voor een ieder die ik nog niet heb terug gebeld of gemaild, echt, na vandaag ga ik dat doen.

OUD NIEUWS

 
       

NU